3. EL ORDENADOR DE BUCEO

Un ordinador de busseig és una màquina delicada, a la qual podem evitar un desgast de bateries i de components tenint en compte simplement algunes consideracions.

1. LLEGIR LES INSTRUCCIONS DEL FABRICANT, moltes vegades ens comprem un determinat ordinador perquè ho té un company o companya de busseig amb més experiència, i això fa que en ocasions preguntem com funciona a aquesta persona en lloc de llegir les instruccions i recomanacions del fabricant . D'aquesta manera coneixerem el funcionament, però de cap manera els consells del fabricant ni les recomanacions, o encara pitjor, les condicions de la garantia.

 

2. INHABILITA EL MODE BUSSEIG, quan no bussegem i portem posat l'ordinador de busseig, el podem sotmetre a molta feina si tenim la manera "DIVE ON" quan, per exemple, nedem a la piscina; si us fixeu bé, quan els sensors detecten humitat se sol encendre a la pantalla un senyal, però no s'activa la manera DIVE fins que no hem arribat a una determinada cota, en alguns models a partir 50 cm, en altres fins i tot abans, doncs bé , cada vegada que fem una braçada al nedar estem submergint l'ordinador uns centímetres que, sumats a la pressió que podem exercir al moure el braç contra l'aigua, és suficient per activar la manera DIVE, amb el que iniciem el programa (si, és clar , el que portem és un ordinador) i, aquesta operació es pot repetir amb cada braçada, el que pot causar fatiga en els sensors a més d'una prematura descàrrega de la bateria.

3. NO COLPEJAR L'ORDINADOR, alguns ordinadors van units al cable de HP, tenen gestió d'aire i en alguns casos porten una connexió ràpida semblant a la que té el cable de la tràquea. Quan porten aquesta connexió únicament haurem de tenir cura de connectar quan entreu en l'aigua però si no és així, en els ordinadors que no tenen aquesta connexió cal ser curosos en moure l'equip una vegada muntat. Intentar que quedi sempre protegit de cops (a la part interior de l'armilla, per exemple) i que altres no li donin cops. Evitar arrossegar per la sorra, en cas que el nostre equip ens resulti molt pesat sempre trobarem a algun company disposat a col·laborar, el nostre equip ens ho agrairà i la nostra esquena també.

4. endolcir, però no amb aigua calenta, per evitar canvis bruscos de temperatura que puguin afectar els seus sensors.

5. DUR AL SERVEI OFICIAL, normalment per canviar les bateries se sol haver d'acudir al servei oficial, en alguns casos el propi usuari pot canviar la bateria, d'acord, però assegurar-vos de canviar també la junta tòrica i que aquesta estigui correctament lubricada, tot i que pel que solen costar els ordinadors i el preu en el servei oficial val la pena que ens la facin, a més de realitzar una prova hidrostàtica que ens garanteix la seva estanquitat.