4. HIBERNAR L`EQUIP

Arriba el final de la temporada i heu de guardar l'equip, de com ho feu dependrà, en gran mesura, el seu bon estat en el futur. Hi ha empreses de busseig que ja ofereixen als seus clients el servei de neteja d'equips i conservació durant l'hivern , en cas que preferiu fer-ho vosaltres mateixos permeteu explicar-vos algunes coses que poguessin interessar-vos.

El vestit, independentment del tipus, és convenient que el renteu, els humits poden anar a la rentadora amb sabó suau i usant aigua freda i un programa de peces delicades. Poseu atenció a les cremalleres metàl·liques, jo acostumo a tancar-les per evitar enganxades al tambor de la rentadora.

Els vestits secs els podeu rentar a mà, amb una mànega (o a la banyera de casa) i sabó neutre, per dins i per fora. Deixeu-los assecar en un lloc ventilat i no exposat a la llum directa del sol ja que els maneguets i colls de làtex es poden veure afectats, i abans de guardar-lubriqueu, seguint escrupolosament les recomanacions del fabricant, cremalleres, colls i maneguets i procureu que no quedin molt apretats en les seves bosses.

 

Màscara, tubs, aletes i altres parts de l'equip lleuger, renteu amb abundant aigua i deixeu assecar abans de guardar-les intentant que no es formin arrugues que puguin donar formes a les peces de silicona. L'armilla, seguiu el procés explicat en el primer capítol però ser més meticulosos. Guardeu-lo, un cop sec per dins i per fora, amb una mica d'aire a l'interior. El regulador és la peça més cara (sol ser-ho) i més important del nostre equip (ens manté amb vida sota l'aigua), un cop finalitzada la temporada endolcir a consciència, deixeu-ho assecar penjat per la segona etapa juntament amb el octopus i el manòmetre , els quals podeu subjectar amb un tros de corda, i abans de tornar a usar-lo cal fer-li el manteniment en un servei tècnic oficial autoritzat per la marca, tal com recomana el fabricant. Finalment, evitar emmagatzemar els equips en llocs que continguin vapors químics o fums de combustió (garatges, cambres de calderes, etc.) ja que aquests agents químics solen atacar les silicones i gomes dels nostres equips (incloses les juntes).